Production Sound Mixer

Ik ben een Production Sound Mixer, oftewel een geluidsman voor fictie. Mijn werk bestaat uit het vastleggen van geluid op de set van een productie.

Als Production Sound Mixer werk ik samen met de regisseur en audio postproductie om het geluidsplan te maken. In dit plan beschrijven we welke geluidselementen belangrijk zijn voor de film, en hoe en wanneer we deze gaan vastleggen. Het gaat hierbij vaak om geluidselementen die moeilijk te vinden zijn in geluidsbibliotheken en die specifiek zijn voor de film of serie.

Op de set ben ik verantwoordelijk voor het installeren en bedienen van de geluidsapparatuur. Ik zorg ervoor dat de microfoons goed geplaatst zijn, dat de opnameapparatuur goed is ingesteld, en dat de geluidskwaliteit optimaal is. Ik kan snel werken omdat alles draadloos is. Zie draadloze booms op de foto hier onder.

Tijdens de opnames ben ik altijd alert op mogelijke geluidsproblemen. Ik moet snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden, zoals onverwachte omgevingsgeluiden of technische problemen.

Ik vind mijn werk ontzettend leuk en uitdagend. Het is een combinatie van technische kennis, creativiteit en samenwerking.